Paverpol ontwerpen

IMG_0304

Dit schilderij prijkt aan onze schouw.

Het is gemaakt van een canvas op hout gespannen formaat 70×50 cm. De kopjes zijn van styropor (een hoofd doormidden gezaagd) die vervolgens zijn bewerkt met Paverpol bronze. De achtergrond is van een lap stof die eerst in Paverpol (loodkleur) is gedoopt en vervolgens gedrappeerd op het canvas. De hoofdjes zijn aangekleed met oude overhemden. De hoofdversiering is wederom van een oude lap stof. Nadat de Paverpol is ingedroogd is met zilver acryl verf een lichte brush aangebracht op de hoofdversiering en de lippen met rood acryl verf gekleurd.

IMG_0451

Ik wilde graag een hoge plantenbak, maar kon er niet een vinden die voldeed aan mijn eisen. De meeste hoge plantenbakken zijn meteen zo groot en log. Op het eiland Tenerife zag ik een spijkerbroek die was bewerkt met Paverpol brons en waar een asbak in was gemaakt. Dat bracht me op het idee om van een spijkerbroek een plantenbak te maken. Bij een tuincentrum heb ik een ovale plantenbak gekocht die precies in de broekopening paste. Onderaan de plantenbak heb ik stokken (bezemsteel) vastgemaakt die door de broekspijpen staken. De broek heb ik bewerkt met Paverpol transparant, de broekspijpen gevuld met plastic opvulmateriaal om de vorm goed te behouden. De broek heeft 3 dagen gedroogd waarna het plastic uit de broekspijpen kon worden gehaald. Nog een paar dagen laten drogen, met name de binnenkant en daarna gelakt met een matte lak, zodat de broek ook geschikt is om buiten neer te zetten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>